Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού Spinning: Καλάμι της Sakura-Sportism Νeo SPRS 862 MH

dokimi eksoplismou spinning kalami sakura sportism neo sprs carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού Spinning: Καλάμι της Sakura-Sportism Νeo SPRS 862 MH

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφαλτός, Δημήτρης Παραχρήστου

Bρισκόμαστε στην καλύτερη εποχή για να δοκιμάζουμε καλάμια της μεσαίας –προς βαριάς κατηγορίας του spinning , μιας και τα αρπακτικά είναι πανταχού παρόντα, και κυνηγούνε με μανία τα χιλιάδες μικρόψαρα που κατακλύζουν τις ακτές μας.

Λούτσοι, παλαμίδες, λαβράκια, είναι τα κατεξοχήν θηράματα, ενώ το καλάμι που επιλέξαμε για αυτή την κατηγορία είναι το καλάμι της Sakura Sportism Neo SPRS 862 MH.

 

 

 

 

 

Xαρακτηριστικά και ιδιότητες

Το Sakura Sportism Neo SPRS 862 MH , είναι ένα δίσπαστο καλάμι spinning, μιας εξειδικευμένης εταιρείας που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην παραγωγή ποιοτικών εργαλείων, με έδρα την Γαλλία.

sportism neo sakura blank spinning rod carpmatchfishing

Tα καλάμια της Sakura έχουν γίνει πολύ γνωστά στην χώρα μας, ενώ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις χώρες της Γαλλίας και της Αγγλίας  αποτελούν βασική επιλογή για πολλούς καταξιωμένους ψαράδες, που ασχολούνται ειδικά με την τεχνική του spinning από βάρκα. Τα ψαρέματα αυτά γίνονται και στους δύο τύπους υδάτων, θάλασσα και γλυκά νερά.

To καλάμι Sakura Sportism Neo SPRS 862 MH,είναι δίσπαστο, έχει ολικό μήκος  2,586 μέτρα και μήκος μεταφοράς 1,39 μέτρα. Το βάρος του είναι πολύ μικρό , φτάνει μετά βίας τα 168 γραμμάρια, ως συνέπεια των ποιοτικών υλικών κατασκευής, και όχι μόνο.

sakura sportism neo butt logo carpmatchfishing spinning rod

Διαθέτει 10 οδηγούς μονής στήριξης τύπου «Κ». Oι οδηγοί είναι κατασκευασμένοι από την εταιρεία Fuji, για την μέγιστη αντοχή στον χρόνο, στην σκληρή χρήση και στις καταπονήσεις του νήματος. Ειδικά για την χρήση του νήματος, οι οδηγοί της Fuji απάγουν σωστά την αυξημένη θερμότητα από τις τριβές, σημείο που η Sakura προσέχει πάντα στα ποιοτικά της καλάμια.

sakura sportism neo spinning rod all carpmatchfishing

 Τα δεσίματα έχουνε γίνει με εποξική κόλλα δύο συστατικών για απαράμιλλη σταθερότητα και αντοχή στον χρόνο.

sakura sportism neo guides spigot carpmatchfishing

Η βάση για τον μηχανισμό είναι και αυτή της εταιρείας Fuji, με βίδωμα από κάτω προς τα πάνω, ενώ διαθέτει ειδική καστάνια με εξωτερική στρώση από carbon, για περισσότερη ομορφιά και λειτουργικότητα. Επιπλέον τα μέταλλα της μεγάλης βίδας είναι επιχρωμιωμένα με πορτοκαλί μεταλλικό χρώμα, σήμα κατατεθέν  της  Sakura στα καλάμια τύπου spinning.

sakura sportism neo reel seat carpmatchfishing

Η βάση split τύπου και η λαβή του αποτελούνται από αφρώδες υλικό EVA, για μεγαλύτερη σταθερότητα.

sakura spinning rod sportism neo split butt carpmatchfishing

Το casting weight του καλαμιού είναι 15-45 γραμμάρια, ενώ η δράση του χαρακτηρίζεται σαν fast-δράση κορυφής. Το power του καλαμιού ανήκει στην κατηγορία Medium-Heavy.

sakura blank spinning rod carpmatchfishing

Το υλικό κατασκευής είναι ο άνθρακας υψηλής συνοχής και η ένωση των δύο στελεχών γίνεται με την βελτιωμένη spigot.

Τα χρώματα του Sakura Sportism SPRS 862 MH ,δίνουν ένα υψηλό τόνο καλαισθησίας και μοναδικότητας στο καλάμι, ειδικά οι πορτοκαλί μεταλλικές αποχρώσεις πάνω από την λαβή, και η μεγάλη επιφάνεια με την χιαστί πλέξη carbon , σημεία κατατεθέν για τα μοντέλα Sakura Sportism Νeo . Yπάρχει επιπλέον κομμάτι πάνω στο blank του καλαμιού , με το κλασικό λογότυπο-λουλούδι της Sakura.

sakura sportism apoxi carpmatchfishing

To Sakura Sportism Neo κυκλοφορεί σε 8 τύπους, σε μήκη από 1,82-1,98-2,13 m και 0,9-5 gr , 2-7 gr, 0,9-7 gr, 3,5-10 gr για Lrf, και συνεχίζει με 2,13 m, 2,33 m, 2,44 m, και cw 5-20 gr, 10-35 gr, και το βαρύτερο μοντέλο της δοκιμής μας 2,58 και 15-45 gr.

TΕΣΤ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ

Όταν ένα καλάμι spinning αναγράφει μεσαίο-βαρύ power , λογικά θα κινηθούμε προς τον μεσαίο , και οριακά βαρύ χώρο του spinning. Πράγματι δεν βρίσκεις πολλά καλάμια στην αγορά που να μπορούνε να έχουνε αυτόν τον χαρακτήρα, και να μπορούν να χειριστούν με ευκολία, ακόμη και τα πιο βαριά τεχνητά δολώματα της κατηγορίας τους πάντα.

loutsos salura sportism neo carpmatchfishing

Σε αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το συνολικό στήσιμο του  Sakura Sportism Neo SPRS 862 MH και κυρίως η δράση του που είναι fast, με αρκετή δόση θα έλεγα extra fast.

Με την δράση κορυφής του μπορεί κάποιος να χειριστεί με μεγάλη ευκολία τα κλασικά minnows, ενώ με τις τεχνικές του twitching και jerking μπορεί να προσδώσει ένα μεγάλο αριθμό από διαφορετικές πλεύσεις σε διάφορες ομάδες τεχνητών δολωμάτων , όπως τα lipless, surface , τα poppers, και βαριές σιλικόνες.

loutsos sfaltos spinning rod sportism neo carpmatchfishing

Επίσης οι οδηγοί Fuji που φοράει το καλάμι , μπορούν με μεγάλη ευκολία να χειριστούνε όλα τα νήματα της αγοράς , χωρίς προβλήματα, και να βοηθήσουνε επιπλέον στις διαφορετικές πλεύσεις. Η επιλογή νήμα ή πετονιά δεν δημιουργεί προβλήματα στο Sakura Sportism Neo SPRS 862 MH, καθώς μπορεί να δεχθεί εξίσου καλά και τα δύο υλικά. Στατιστικά όμως για τα ψάρια που αποσκοπεί η κατηγορία του καλαμιού, το νήμα θα είναι μονόδρομος.

Ένα άλλο μεγάλο ατού του καλαμιού είναι η σωστή λειτουργία που έχει όταν χρησιμοποιείται με σιλικονούχα δολώματα, με πιο βαριές μολυβοκεφαλές, πάνω από 20 γρ.

loutsos sfaltos sakura sportism carpmatchfishing

Η δράση κορυφής σε συνδυασμό με ένα καλό νήμα , μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω από ζωή στις σιλικόνες, και να εφαρμόσει πάρα πολλές διαφορετικές πλεύσεις με τις τεχνικές twitching-jerking.  Έτσι, μπορεί  να ανταπεξέλθει σε μεγάλες και μακρινές βολές, ακόμα και με δολώματα χαμηλού βάρους, που οριακά φτάνουν το κατώτερο εύρος του c.w του καλαμιού.

sakura sportism neo loutsos carpmatchfishing

Σε όλα τα παραπάνω συνηγορεί και η μακριά  λαβή του Sakura Sportism Neo SPRS 862 MH, η οποία ξεπερνά το μήκος του πήχη του χεριού, δίνει καλό σημείο στήριξης πάνω στο σώμα μας, και μας βοηθά στο να κάνουμε όλες τις πλάγιες κινήσεις  πλεύσης ,χωρίς η λαβή του καλαμιού να βρίσκει σε άλλα μέρη του σώματος μας.

Με το Sakura Sportism Neo SPRS 862 MH έχουν πιαστεί μεγάλα ψάρια κατά καιρούς και το καλάμι φαίνεται πως δεν έχει πρόβλημα να χειριστεί τις προκλήσεις. Εμείς είχαμε την τύχη να αναμετρηθούμε κυρίως με λούτσους, ένα μαχητικό είδος ψαριού, και πάρα πολύ εποχιακό στο χρονικό διάστημα που διανύουμε.

sakura spinning rod loutsos magikeel jighead carpmatchfishing

Με την δράση κορυφής-fast action, τα καρφώματα γίνονται ακαριαία και η πάλη με το ψάρι πραγματική διασκέδαση. Το καλάμι μετά το κάρφωμα δείχνει ένα μικρό προοδευτικό χαρακτήρα πάνω σε μεγάλα ψάρια, που ισοδυναμεί με αύξηση της δύναμης επαναφοράς του.

Η επαναφορά που έχει το blank , επειδή είναι extra-fast, κουράζει εύκολα τα αρπακτικά ,και δεν τους δίνει την δυνατότητα να πάρουνε το πάνω χέρι.

Το Sakura Sportism Neo SPRS 862 MH μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα εύχρηστο εργαλείο για το spinning , για χρήση που ξεπερνά τον light χαρακτήρα της τεχνικής . Μπορείτε να το ψαρέψετε με σκληρά τεχνητά με βάρη από 25-40 γρ, με πλανάκια μέχρι 40 γρ, και με σιλικονούχα δολώματα από 20-40 γρ.

sakura sportism neo sprs 862 mh tex shad carpmatchfishing

Οι λούτσοι πιάστηκαν με μολυβοκεφαλές της Sakura Koneel των 21 γραμμαρίων και σιλικονούχα δολώματα με φερομόνες Sakura Magikeel. Αποδοτικά επίσης  φάνηκαν πολύ τα Tex’ Shad ψαράκια της Sakura, αποτελούμενα από μολυβοκεφαλή Fishhead , αγγίστρι offset , και σιλικόνη τύπου Shad.

To καλάμι έχει πληθώρα ποιοτικών χαρακτηριστικών, ενώ τα υλικά κατασκευής χαρακτηρίζονται ως πολύ αξιόλογα. Έχει αναμετρηθεί με πολλά δυνατά αρπακτικά χωρίς προβλήματα. Δεν θα διστάσει να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλα γοφάρια, λούτσους, παλαμίδες, μεγάλα λαβράκια. Αξίζει να το αποκτήσετε, διότι είναι ένα καλάμι πασπαρτού για τα μεσαία ψαρέματα spinning, δουλεύει με πλήθος τεχνητών δολωμάτων, και η τιμή του για τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ αξιόλογη.

loutsos sakura tex shad sportism carpmatchfishing

 

Sakura-logo-black-carpmatchfishin

Για περισσότερες πληροφορίες:

en-plo-logo-carpmatchfishing

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

Εν πλω-Χρήστος Καλαιτζής

Δημοσθένους 39, Θεσσαλονίκη

Τηλ:2310-752359/2310-752169

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.