Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού spinning: Kαλάμι Akada 300 Sentinel της Vega

psarema me vega kalami spinning rod akada palamida carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού spinning: Kαλάμι AKADA 300 Sentinel της Vega

Toυ Δημήτρη Παπαχρήστου

Φωτογραφίες:Δημήτρης Παπαχρήστου, Δημήτρης Σφαλτός

Στη συγκεκριμένη δόκιμη είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε την νέα πρόταση ψαρέματος για την τεχνική του spinning από την Vega, η οποία είναι το καλάμι Akada 300 Sentinel.

Πρόκειται για ένα δίσπαστο καλάμι μήκους τριών μέτρων, με c.w από 15 ως 50 γραμμάρια, που προορίζεται κυρίως για μεσαίο (medium) spinning με μεγάλα τεχνητά ,βαριές σιλικόνες , ακόμη και με μικρά πλανάκια έως 45 γρ.

Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του καλαμιού Akada 300 Sentinel ,που θα τα βρείτε μόνο στις ανώτερες και ακριβότερες σειρές καλαμιών των εταιριών spinning, υπόσχονται να βγάλουν ασπροπρόσωπο και τον πιο απαιτητικό ψαρά.

 

 

 

Η Vega σαν εταιρία, είναι γνωστή για την ευρεία γκάμα των προϊόντων της και την άριστη ποιότητα κατασκευής. Ταυτόχρονα είναι γνωστή για την άριστη σχέση ποιότητας –τιμής , μπορώντας βεβαία να ικανοποιήσει το κάθε βαλάντιο, και τον κάθε ψαρά.

vega akada sentinel 300 blank rod carpmatchfishing

Στην περίπτωση μας το Akada 300 Sentinel συγκαταλέγεται στα κορυφαία μοντέλα της και είναι μια έμπρακτη απόδειξη της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας που διαθέτει στον χώρο. Η αλήθεια είναι ότι η Vega διαθέτει καλάμια με τέτοια χαρακτηριστικά, τα οποία σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία με «βαρύγδουπο» όνομα, θα είχαν διπλάσια τουλάχιστον τιμή.

Iδιότητες και χαρακτηριστικά AKADA 300 Sentinel

Με μια πρώτη μάτια αμέσως θα διαπιστώσετε την κορυφαία ποιότητα κατασκευής του καλαμιού. Το άψογο φινίρισμα και τα κορυφαία υλικά κατασκευής , οι carbon λεπτομερές στην πλέξη του ξεχωρίζουν και εντυπωσιάζουν ,ενώ ταυτόχρονα διατηρούν το βάρος στα ελάχιστα 155(!) γραμμάρια ,παρά τα 3 μετρά μήκους .

vega akada sentinel 300 spinning rod all carpmatchfishing

Είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από Ultra High Modulus carbon (U.H.M), με επιπλέον χιαστί ανθρακικές ίνες γραφίτη, σε όλο το μήκος του καλαμιού. Ενώ άλλα καλάμια έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, το Αkada 300 Sentinel, το έχει σε όλο το μήκος, εξασφαλίζοντας έξτρα δύναμη, ακαριαία επαναφορά , και άριστο χειρισμό μεγάλων απαιτητικών τεχνητών δολωμάτων.

vega akada 300 blank spigot sentinel 300 spinning rod carpmatchfishing

Με το που θα πιάσει ο οποιοσδήποτε το καλάμι στα χέρια, θα κατανοήσει αμέσως αυτή την τεχνική λεπτομέρεια, όπως και το αμελητέο βάρος του καλαμιού.

Ο κατασκευαστής έχει προβλέψει την κάθε άριστη λεπτομέρεια για το Αkada 300 Sentinel , και οι οδηγοί δεν θα μπορούσαν να ξεφεύγουν από αυτή την γραμμή.
Το καλάμι διαθέτει τους πολύ ποιοτικούς οδηγούς Fuji Alconite και πλαίσιο Κ-R anti-tangle, για την αποφυγή κάθε ανεπιθύμητης τούφας, για τους χρήστες του νήματος.

vega akada fuji alconite kr guides carpmatchfishing sentinel vega

H σύνδεση των δυο στελεχών του καλαμιού γίνεται με το σύστημα spigot. Η βάση του μηχανισμού , είναι η καινοτόμα VSS της Fuji που βιδώνει από κάτω προς τα πάνω. H βάση αυτή εξασφαλίζει σταθερότητα στον μηχανισμό, ακόμη και μετά από απαιτητική χρήση, όπως συνεχόμενα τινάγματα twitch/jerks.

vega akada vss fuji reel seat spinning rod carpmatchfishing

Το μαύρο eva γύρω από την βάση του μηχανισμού και στο τελείωμα butt του καλαμιού ,προσδίδει σίγουρο κράτημα και μια ακόμα αισθητική πινελιά στο ήδη ολοκληρωμένο σύνολο. Γύρω από τις βίδες σύσφιξης του μηχανισμού, αλλά και στο τέλος του butt υπάρχουν carbon δακτύλιοι για μεγαλύτερη ομορφιά και πιο ελαφρύ σύνολο.

akada sentinel 300 vasi eva spinning rod carpmatchfishing

Το Αkada 300 Sentinel είναι ένα καλάμι με λιτό σχεδιασμό και matt χρώματα, αποδεικνύοντας ότι η ποιότητα δεν χρειάζεται να εμπλουτίζεται με fluo χρώματα και εικαστικά σχήματα…

akada spinning rod butt carpmatchfishing

Tο μήκος μεταφοράς του για το καλάμι των 3 μέτρων είναι 1,60 μέτρα, ενώ για το μοντέλο των 2,70 μέτρων 1,40 μέτρα.  Η σκληρή χρήση που υπέστη στο ψάρεμα απέδειξε όμως πως πέραν της αισθητικής πλευράς ,πρόκειται για ένα πανίσχυρο πραγματικά εργαλείο, ειδικά μελετημένο για δυνατά και δύστροπα ψάρια!

Ψαρευτική δοκιμή Αkada 300 Sentinel

Το καλάμι συνδυάστηκε με μηχανισμό 3000 , νήμα οκτάκλωνο 1.2 pe, και ψαρεύτηκε αδιάκοπα για περισσότερο από 5 μήνες. Τα κυριότερα ψαρέματα που επιφορτίστηκε το καλάμι ήταν αρπακτικών ψαριών, όπως οι λούτσοι, οι παλαμίδες και τα γοφάρια.

akada 300 sentinel vega loutsos silikoni sakura carpmatchfishing

Η συμπεριφορά του καλαμιού στα μεγάλα minnows ήταν υποδειγματική μεταφέροντας στο τεχνητό οποιαδήποτε εντολή πλεύσης θέλαμε ,ακόμα και μέσα σε δυνατά ρεύματα. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις ότι ακόμη και στο πρώτο μικρό και ανεπαίσθητο χτύπημα του τεχνητού από απόσταση, το τελευταίο άρχιζε αμέσως την κίνησή του, κάνοντας έντονη rolling-wobling πλεύση.

spinning winding akada sentinel 300 vega carpmatchfishing

Μεγάλο προτέρημα του καλαμιού είναι οι πολύ μακρινές βολές ,που μας επέτρεπαν να σαρώνουμε ακόμα μεγαλύτερη ακτίνα ψαρέματος με τα τεχνητά μας! Εκεί που άλλοι ψαράδες «αγκομαχούσαν» να στείλουν τα τεχνητά , ούτε καν στην μέση του πεδίου δράσης των αρπακτικών, το Αkada 300 Sentinel έφτανε χωρίς προσπάθεια την μέγιστη δυνατή απόσταση. Με τα κατάλληλα τεχνητά οι βολές ξεπερνούν τα 50-60 μέτρα, πραγματικά χωρίς προσπάθεια!

palamida planaki spinning rod akada sentinel 300 vega carpmatchfishing

Το μήκος των 3 μέτρων του καλαμιού αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος για πολλά ψαρέματα spinning, όπως surf spinning, wading σε εκβολές ποταμών, ή ψάρεμα με πλάγιους ανέμους και δυνατούς καιρούς.
Η δράση του καλαμιού είναι Fast, με ότι θετικό συνεπάγεται στην σωστή χρήση ενός μεγάλου τεχνητού, μιας βαριάς σιλικόνης, ενός μικρού πλάνου κτλ.

akada sentinel 300 action rod curve vega spinning rod carpmatchfishing

Πιο συγκεκριμένα δουλεύει άψογα τεχνητά από 17 ως 45 γραμμάρια ,αλλά και σιλικόνες με αντίστοιχα βάρη. Δεν έδειξε καμία κόπωση με πλάνους και κουτάλια ως 45 γραμμάρια, ή μεγάλα poppers. Μεγάλους λούτσους πιάσαμε επίσης με μολυβοκεφαλές της Sakura Koneel των 21 γραμμαρίων και σιλικονούχα δολώματα με φερομόνες Sakura Magikeel. Eίναι ξεκάθαροι οι λόγοι για τους οποίους κατασκεύαστηκε το Αkada 300 Sentinel, και το διαπιστώσαμε πλήρως.

akada spinning rod vega sentinel 270 loutsos carpmatchfishing


Η δύναμη έλξης και η ακαριαία επαναφορά του είναι απίστευτη και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από το πόσο εύκολα κούραζε τα θηράματα , κάνοντας τα να παραδίδονται εξαντλημένα στην αποχή. Σκεφτείτε πως μερικές από τις παλαμίδες του μας τίμησαν ξεπερνούσαν τα 5 κιλά!!!

vega akada palamida carpmatchfishing 

Συμπερασματικά λοιπόν πρόκειται για το κάτι παραπάνω από αξιόλογο καλάμι, που θα δώσει στην τεχνική του μεσαίου-οριακά heavy - spinning άλλη διάσταση, και θα σας χαρίσει αξέχαστες μάχες με δυνατούς αντίπαλους και πλατιά χαμογελά! Να έχετε υπόψη ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι από τα ανώτερα της κατηγορίας του, και σε άλλες εταιρείες το ίδιο καλάμι θα το βρείτε σε διπλάσια τιμή. To ίδιο καλάμι υπάρχει στο ίδιο cw, σε μήκος 2,70 μέτρα.

akada sentinel 300 loutsos spinning rod vega carpmatchfishing

Η Vega μπορεί να μην έχει τις καταβολές της από την Ιαπωνία, αλλά έχει ενσωματώσει την αρτιότερη τεχνολογία της για να δημιουργήσει αυτό το άριστο καλάμι.
Το ψαρέψαμε, το γνωρίσαμε και το συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

Για περισσότερες πληροφορίες:

en-plo-logo-carpmatchfishing

 Εν πλω-Χρήστος Καλαιτζής

 Δημοσθένους 39, Θεσσαλονίκη

Τηλ- 2310-752359 / 2310-752169

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.