Σύλληψη δύο ατόμων για παράνομη αλιεία με κρυσταλιζέ δίχτυα και αλεμβολόγητο σκάφος στον Αμβρακικό κόλπο.

silipsi paranomon psaradon me krystalize dixtya alemvologito skafos amvrakikos kolpos carpmatchfishΣύλληψη δύο ατόμων για παράνομη αλιεία με κρυσταλιζέ δίχτυα και αλεμβολόγητο σκάφος στον Αμβρακικό κόλπο.

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Εντοπίσθηκε πρωινές ώρες της 25-07-19 στην θαλάσσια περιοχή Κοχλιά –Άρτας, ένας αλλοδαπός και ένας Έλληνας ,να αλιεύουν με αλεμβολόγητο σκάφος, χρησιμοποιώντας διακόσια πενήντα (250) μέτρα δίχτυα είδος « μεσηνέζα »/(κρυσταλιζέ), μετά από αξιοποίηση στοιχείων και μετά από ενέργειες πληρώματος Π.Λ.Σ 778 του Λ/Τ Αμφιλοχίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού.

 Το αλιευτικό εργαλείο κατασχέθηκε και πρόκειται να καταστραφεί από την Υπηρεσία. Αναμένονται οι νόμιμες κυρώσεις για παράνομη αλιεία με απαγορευμένο αλιευτικό μέσο.

H γνώμη μας σαν συντακτική ομάδα είναι ότι το κακό έχει παραγίνει στον Αμβρακικό κόλπο, με την παράνομη αλιεία. Συνεχώς γίνονται καταγγελίες για τις καθημερινές παράνομες δραστηριότητες στον Αμβρακικό κόλπο, αλλά η επιτήρηση του λιμενικού σώματος στον αχανή Αμβρακικό κόλπο είναι δύσκολη. Μετά από τις καταγγελίες, γίνονται οι ανάλογες ενέργειες ,και υπάρχουν συλλήψεις και κατασχέσεις εξοπλισμού(όπως στην περίπτωση αυτή). Ακόμη και εάν τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα, είναι τουλάχιστον μια καλή αρχή! Συγχαίρουμε το λιμενικό σώμα για τις προσπάθειές του, και ελπίζουμε σε μεγαλύτερους ελέγχους και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας, είτε δίχτυα κρυσταλιζέ, είτε νταούλια, είτε τρατάκια, είτε υπομεγέθη ψαριών, είτε 3 σουπιές, είτε τόνοι από ψάρια. Μέτρο στην παράνομη δραστηριότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει, κατά την γνώμη μας!!!

www carp matchfishing gr logo.jpg

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.