Σύλληψη ψαρά για παράνομη αλιεία με δίχτυα μεσινέζα/κρυσταλιζέ στις εκβολές του Αράχθου στον Αμβρακικό κόλπο

silipsi paranomou psara me dixtya stis ekvoles tou amvrakikou kolpou carpmatchfishingΣύλληψη ψαρά για παράνομη αλιεία με δίχτυα μισινέζα στις εκβολές του Αράχθου στον Αμβρακικό κόλπο.

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων,μετά από ενέργειες πληρώματος ΠΛΣ 778 Υπηρεσίας, του Λ/Τ Αμφιλοχίας σε συνεργασία με κλιμάκιο του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού, την 171000/07-19 ,εντοπίσθηκε στις όχθες Αράχθου ένας (01) ημεδαπός ερασιτέχνης αλιέας να αλιεύει με ερασιτεχνικό σκάφος, χρησιμοποιώντας εκατό (100) μέτρα δίχτυα είδος « μεσινέζα »(κρυσταλιζέ).

 

 

Το εν λόγω αλιευτικό εργαλείο κατασχέθηκε και πρόκειται να καταστραφεί από Υπηρεσία μας. Αναμένονται οι νόμιμες κυρώσεις.

H γνώμη μας σαν συντακτική ομάδα είναι ότι το κακό έχει παραγίνει στον Αμβρακικό κόλπο, με την παράνομη αλιεία. Συνεχώς γίνονται καταγγελίες για τις καθημερινές παράνομες δραστηριότητες στον Αμβρακικό κόλπο, αλλά η επιτήρηση του λιμενικού σώματος στον αχανή Αμβρακικό κόλπο είναι δύσκολη. Μετά από τις καταγγελίες, γίνονται οι ανάλογες ενέργειες ,και υπάρχουν συλλήψεις και κατασχέσεις εξοπλισμού(όπως στην περίπτωση αυτή). Ακόμη και εάν τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα, είναι τουλάχιστον μια καλή αρχή! Συγχαίρουμε το λιμενικό σώμα για τις προσπάθειές του, και ελπίζουμε σε μεγαλύτερους ελέγχους και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας, είτε είναι 3 σουπιές, είτε δίχτυα κρυσταλιζέ, είτε νταούλια, είτε τρατάκια, είτε τόνοι από ψάρια. Μέτρο στην παράνομη δραστηριότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει, κατά την γνώμη μας!!!

www carp matchfishing gr logo.jpg


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.