Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη αλιεία σουπιάς με καμάκι και προβολέα στον Αμβρακικό κόλπο

silipsi gia paranomi alieia soupias ambrakikos kolpos carpmatchfishingΣύλληψη ημεδαπού για παράνομη αλιεία σουπιάς με καμάκι και προβολέα στον Αμβρακικό κόλπο

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων,μετά από ενέργειες πληρώματος ΠΛΣ 778 από το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου, εντοπίσθηκε σήμερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή «Σαλαώρας» Άρτας ένας (01) ημεδαπός ερασιτέχνης αλιέας να αλιεύει παράνομα με καμάκι χειρός, σουπιές.

 

 

 

Ο παράνομος αλιέας πιάστηκε επ' αυτοφόρω χρησιμοποιώντας φως (προβολέα) εντός Αμβρακικού κόλπου σε απαγορευμένη χρονική περίοδο, κατά παράβαση του άρθρου μόνον του Π.Δ. 1093/1977 (Φ.Ε.Κ. 356 Α΄/1977). Τα αλιευτικά εργαλεία καθώς και το αλίευμα (3 σουπιές) κατασχέθηκαν από τη Λιμενική Αρχή Αμφιλοχίας.

H γνώμη μας σαν συντακτική ομάδα είναι ότι το κακό έχει παραγίνει στον Αμβρακικό κόλπο, με την παράνομη αλιεία. Συνεχώς γίνονται καταγγελίες για τις καθημερινές παράνομες δραστηριότητες στον Αμβρακικό κόλπο, αλλά η επιτήρηση του λιμενικού σώματος στον αχανή Αμβρακικό κόλπο είναι δύσκολη. Μετά από τις καταγγελίες, γίνονται οι ανάλογες ενέργειες ,και υπάρχουν συλλήψεις και κατασχέσεις εξοπλισμού(όπως στην περίπτωση αυτή). Ακόμη και εάν τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα, είναι τουλάχιστον μια καλή αρχή! Συγχαίρουμε το λιμενικό σώμα για τις προσπάθειές του, και ελπίζουμε σε μεγαλύτερους ελέγχους και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας, είτε είναι 3 σουπιές, είτε τόνοι από ψάρια. Μέτρο στην παράνομη δραστηριότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει, κατά την γνώμη μας!!!

www carp matchfishing gr logo.jpg

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.