Δοκιμή εξοπλισμού Eging: Καλαμαριέρες Molix Millerighe EVO-Ιταλική ποιότητα από το πάνω ράφι!

dokimi eging kalamarieres molix millerighe evo eging carpmatchfishingΔοκιμή εξοπλισμού Eging: Καλαμαριέρες Molix Millerighe EVO-Ιταλική ποιότητα από το πάνω ράφι!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφαλτός-Γιώργος Ψαλτόπουλος

Με μεγάλη χαρά κάνω αυτή την δοκιμή-παρουσίαση και αυτό για 2 κύριους λόγους! Πρώτον γιατί είναι η Molix, μια ποιοτική ιταλική εταιρεία με χρόνια εμπειρία στις τεχνικές του spinning, lrf, eging, boat spinning, και δεύτερον γιατί τις συγκεκριμένες καλαμαριέρες τις ψαρεύω χρόνια και ξέρω από πρώτο χέρι για την αποδοτικότητα τους. Πάμε λοιπόν να δούμε το γιατί είναι τόσο αποδοτικές , οι κυρίες Millerighe…

 

 

 

Για εμένα προσωπικά , καθώς και για άλλους ψαγμένους ψαράδες, η Molix δεν είναι μια καινούρια εταιρεία ειδών αλιείας. Δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο του spinning, boat spinning, trout fishing, light game/light rock fishing, eging, με καινοτόμα καλάμια, μοναδικά τεχνητά δολώματα, σιλικονούχα δολώματα και πολλά αξεσουάρ. Διαθέτει καλάμια που φτάνουν και τα 600 ευρώ, οπότε καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για σοβαρότατο brand name.

molix jack fin innovation lures carpmatchfishing

Με έδρα την Ιταλία, διαθέτει, εκτός από την κλασική μοναδική ιταλική φινέτσα(!), και υψηλή ποιότητα/καινοτομία σε ότι κατασκευάζει. Eίναι μια εταιρεία που δίνει μεγάλη σημασία στον πρωταθλητισμό ,λαμβάνει μέρος με κορυφαίους επαγγελματίες αθλητές σε αμερικανικό, αυστραλιανό, ευρωπαϊκό επίπεδο και συνεργάζεται  με μια δύναμη στον τομέα της αλιείας όπως η Jack Fin , τον κατασκευαστή του θρυλικού Stylo (γοφαρο-λαυρακοφονιάς τεχνητό). H Molix με την Jack Fin συνεργάζονται στον σχεδιασμό, κατασκευή, και βελτίωση των τεχνητών της τεχνητών δολωμάτων! Ότι φτιάχνει η Molix , είναι εργαλεία από το πάνω ράφι, (innovation lures λέγονται) και όσοι τα χρησιμοποιούν , σε Ελλάδα και Ιταλία, το ξέρουν καί με το παραπάνω!

Καλαμαριέρες Molix Millerighe EVO-Molix MIllerighe EVO Narural series

Οι καλαμαριέρες Molix Millerighe EVO είναι καλαμαριέρες που δεν μοιάζουν με άλλες, και έχουν κατοχυρωμένο πατενταρισμένο σχεδιασμό. Δημιουργήθηκαν για να φτάσετε ακόμη πιο μακριά την τεχνική του eging και το ψάρεμα του καλαμαριού και της σουπιάς. Προφέρονται “μιλερίνγκε”, και αποτελούν ένα σχεδιαστικό upgrade από την τελευταία σειρά της Molix , εξού και το όνομα Molix Millerighe EVO.

molix millerighe evo all series carpmatchfishing

Είναι κατασκευασμένες με άριστης ποιότητας υλικά, σε φυσικό σχήμα γαρίδας, το οποίο έχει και φυσικά εξογκώματα στην πλάτη, για περίσσεια αληθοφάνεια. Ένα τεράστιο ατού-που τις κάνει να διαφέρουν από τον συναγωνισμό-είναι το τεράστιας αντοχής πανί που διαθέτουν. Εκτός ότι είναι σούπερ ανθεκτικό σε δαγκώματα, έχει φυσική υφή που μοιάζει με φυσικά λέπια και επιπλέον είναι κολλημένο ΟΛΟ πάνω στην καλαμαριέρα, οπότε δεν σχίζεται και δεν ξεφτίζει, σαν τις άλλες κοινές του εμπορίου.

molix millerighe evo natural kalamarieres eging carpmatchfishing

Έχω καλαμαριέρα Molix πάνω από 3 χρόνια, έχει πιάσει τα πάντα, και το ύφασμα εάν δεν το κοιτάξεις σε φως με μεγεθυντικό φακό, είναι σε άριστη κατάσταση! Το ύφασμα αυτό προκαλεί συνέχεια με την παρουσία του , κάνει αντανακλάσεις σε όλες τις δυνατές γωνίες, και είναι φτιαγμένο από υλικό keimura. Θα τα ξαναδούμε όμως αυτά και παρακάτω....

Οι Molix Millerighe EVO είναι εύκολες και ευέλικτες στη χρήση τους, με αποτέλεσμα να μπορούν ολοι οι φίλοι του Eging να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

molix millerighe evo eging big squid carpmatchfishing

Η πτώση τους μέσα στο νερό έχει ένα συνδυασμό από ήπιο wobbling, με σταθερή γωνία στις 40 μοίρες. Έχουν ρυθμό βύθισης στα 2,5-2,6 δευτερόλεπτα /ανά μέτρο, ένας ρυθμός που μας βοηθά να δουλέψουμε άψογα τα ρεύματα, τα μεγάλα βάθη και να φτάσουμε πρώτοι στον πυθμένα , όταν έχουμε άλλους ψαράδες δίπλα μας. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί όταν ο διπλανός μας θα κάνει την πρώτη του βολή, εμείς θα είμαστε ήδη στον πυθμένα, ψάχνοντας πρώτοι τα καλαμάρια, και έτσι θα κάνουμε τις διπλάσιες βολές και πλεύσεις. Μπορείτε εύκολα να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό...διπλάσιες επιτυχίες, απλά!!!

molix anchovy millerighe natural squid kalamariera eging carpmatchfishing

Όπως προείπαμε, μπορείτε να καταλάβετε ότι η καινούργια σειρά EVO έχει βελτιωθεί σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο της Molix, το οποίο επάξια έχει κερδίσει τη φήμη μιας αποδοτικής καλαμαριέρας.
Οι Molix Millerighe EVO είναι διαθέσιμες σε μέγεθος 2,5 και 3,0. Υπάρχει η Natural σειρά, η οποία έχει εξαιρετικά φυσικές σιλουέτες μεσογειακών ψαριών, όπως σαρδέλα/γαύρο/φρίσα, αθερίνα, κέφαλο, μπαρμπούνι, σκουμπρί, και φαγκρί.

eging squid molix millerighe carpmatchfishing

Στο μέγεθος 2,5 egi οι καλαμαριέρες έχουν βάρος 11,5 γρ, μήκος 8 εκατοστά και ρυθμό βύθισης στα 2,6-2,7 sec/m. Στο μέγεθος 3,0 egi οι καλαμαριέρες Millerighe EVO έχουν βάρος 16,5 γρ, μήκος 10 εκατοστά και ρυθμό βύθισης στα 2,5-2,6 sec/m. Υπάρχει και μια νέα σειρά της Molix, οι Millerighe EVO Rattling, οι οποίες διαθέτουν προκλητικά χρώματα και υλικά, τα οποία προκαλούν φυσικές αντανακλάσεις με όλο το διαθέσιμο ηλιακό φως.
Από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μοντέλου της Molix είναι το σύστημα με τις σφαίρες εσωτερικά, οι οποίες προκαλούν ήχο κροταλίσματος και προσελκύουν την προσοχή των καλαμαριών.

molix millerighe all kalamarieres squid jigs carpmatchfishing

Όλες οι Molix Millerighe EVO είναι ντυμένες με ύφασμα Keimura, το οποίο διαθέτει μοναδικές ιδιότητες ως προς την απορρόφηση και την αντανάκλαση των ακτινών UV, ενώ παράλληλα έχουν δοκιμασμένα οπτικά μοτίβα, τα οποία δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Το φινίρισμά τους και όλα τα υλικά κατασκευής είναι ανθεκτικά στις επιθέσεις καλαμαριών, στην διάβρωση της θάλασσας, με αποτέλεσμα να αντέχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα αρπάδια στο πίσω μέρος είναι από υλικό carbon με προστασία κατά της διάβρωσης που προκαλείται από το θαλασσινό νερό, έχουν ενδιάμεση προστασία με θερμοσυστελόμενο υλικό και φωσφορούχα λεπτομέρεια για μεγαλύτερη προσέλκυση.

molix millerighe arpadia eging carpmatchfishing

Οι περισσότερες καλαμαριέρες της Molix έχουν και ασυνήθιστα φωσφορούχα μοτίβα. Μπορεί η σειρά Natural να έχει μεγαλύτερο μέρος της καλαμαριέρας να φωσφορίζει, αλλά σε άλλα μοντέλα υπάρχει μια κατώτερη κοιλιακή γραμμή, η οποία κάνει πιο διακριτικό το φωτισμό, αλλά μεγαλύτερης διάρκειας.

molix millerighe evo glow uv eging carpmatchfishing

Τα μάτια που έχει τοποθετήσει η Molix διαθέτουν μεγάλη, μαύρη κόρη και εξωτερική ίριδα, η οποία φωσφορίζει, με αποτέλεσμα να γίνονται ορατά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το εξωτερικό βαρίδι διαθέτει πρωτοποριακό σχήμα, που δεν έχετε συναντήσει σε άλλες καλαμαριέρες και βελτιώνει τη συνολική εικόνα της Millerighe, ενώ τη βοηθά να διατηρεί την φυσική πλεύση της, ακόμα και σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Πάνω στο εξωτερικό έρμα, που δεν σκαλώνει και εύκολα, θα δείτε ανάγλυφο το λογότυπο της Molix, ακόμη μια λεπτομέρεια ιταλικής φινέτσας... Το στυλ και η Ιταλία άλλωστε , είναι παγκοσμίως γνωστό, ότι συμβαδίζουν!

molix latterino millerighe atherina eging jig carpmatchfishing

Δοκιμή ψαρέματος-Molix Millerighe EVO

Τι να γράψω τώρα εδώ πέρα, που είμαι τόσο εξοικειωμένος με αυτές τις καλαμαριέρες, που τις ξέρω απ’έξω και ανακατωτά...
Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, ιταλική ποιότητα από το πάνω ράφι... που λέμε, μοναδικά μοτίβα και θέματα φωσφορισμού, ύφασμα που δεν νιώθει από δαγκωματιά και διάβρωση, ειδικά σε σύγκριση με άλλες της κατηγορίας τους, κλωστές keimura για προσέλκυση με uv,  τιμή υπερτίμια για αυτά που προσφέρουν, μεσογειακά natural χρώματα, γνωστή δοκιμασμένη χρόνια αποδοτικότητα.

squid eging carpmatchfishing

Η σειρά Molix Millerighe EVO έχει βελτιωθεί και επανασχεδιαστεί, ώστε το μέγεθός της και ο όγκος της να έχουν καλύτερη ισορροπία στο νερό, ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αυτό τις κάνει ιδανικές για ψάρεμα eging σε ρεύματα, βαθιά νερά , εκεί που άλλες απλά παρασέρνονται και γίνονται έρμαιο των ρευμάτων, μην μπορώντας να ψαρέψουν σωστά.

molix millerighe anchovy squid carpmatchfishing

Δουλεύουν άριστα στα δυνατά jerks, πολύ ικανοποιητική πλεύση dart action/side to side, είναι από τις πρώτες μου επιλογές όταν υπάρχουν μεσαία και πιο δυνατά πλάγια ρεύματα. Έχω ψαρέψει με όλα τα natural μοντέλα, κέφαλο, σαρδέλα, αθερίνα, και από την κλασική σειρά Millerighe EVO με την Devil Shrimp, White Shrimp, και Gamberetto.

molix millerighe squid eging devil shrimp carpmatchfishing

Και με τις δύο σειρές έχω πάρει πολλά και πολύ μεγάλα καλαμάρια (anchovy/muggine),αλλά και από φίλους μαθαίνω επίσης ότι πιάνουν μεγάλα πλοκάμια!

molix millerighe gamberetto eging squid carpmatchfishing

Οι καλαμαριέρες Molix Millerighe EVO είναι γνωστές για την πολύ μακρινή βολή ακριβείας που διαθέτουν και την σταθερότητά τους στο πέταγμα. Πραγματικά δεν θέλω να μακρηγορώ άλλο, τις ψαρεύω χρόνια και ξέρω ότι αποδίδουν τα αυτονόητα. Σύντομα θα δούμε και την σειρά Millerighe Vintage, σε νέα δοκιμή, καθώς και τα eging καλάμια της Molix. Stay tuned!!!

eging molix millerighe evo sfaltos carpmatchfishing

Τεχνικά Χαρακτηριστικά για τις Molix Millerighe EVO 3,0 egi
Μέγεθος Καλαμαριέρας: 3,0
Μήκος: 10 εκ / 4 inches
Βάρος: 16,5 γρ
Ταχύτητα Βύθισης: 2,5 - 2,6 δευτερόλεπτα / μέτρο

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ:

Molix Δελφίνι-Βασίλης Ρουμπάκης
Επιλογές εξυπηρέτησης: Αγορές εντός καταστήματος · Διανομή
Διεύθυνση: Λουδοβίκου Ισόγειο 28, Πειραιάς, 18531
Τηλέφωνο: 21 0417 6692

molix delfini shop logo

www carp matchfishing gr logo.jpg

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.