Ψαρευτική δοκιμή εξοπλισμού Eging: Καλαμαριέρες της Hayabusa V3 flash

hayabusa-squid-eging-geoΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού Eging: Καλαμαριέρες της Hayabusa V3 flash

Του Γιώργου Χούσου, Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Γιώργος Χούσος, Νίκος Ζάρας

Πηγαίνοντας για καλαμάρια θα συναντήσουμε πολλές προκλήσεις. Πολυψαρεμένα μέρη, καχύποπτα καλαμάρια, δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Η Hayabusa V3 flash είναι ένα νέο είδος καλαμαριέρας , ειδικά σχεδιασμένη για απαιτητικούς ψαράδες της τεχνικής του eging, που με τα χαρακτηριστικά της θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους.

 

 

 

 

 


Η Hayabusa V3 flash έχει εισαχθεί στην Ελλάδα από το 2013. Από τότε έχει δείξει την αποτελεσματικότητά της στα δύσκολα, γιατί έχει πληθώρα χαρακτηριστικών που ελκύουν τα καλαμάρια, τις σουπιές και τα κεφαλόποδα γενικότερα.

hayabusa-jigs-eging-carp-matchfishing.gr

Στο κλασικό σχήμα της γαρίδας egi, υπάρχουν πολλά σχέδια και μοτίβα. Η καινοτομία της Hayabusa V3 flash, είναι ένα σύστημα χρωματισμού με 3 κάθετες γραμμές που τραβάνε τα δύσκολα καλαμάρια.

Πρόκειται για γραμμές που προσομοιάζουν ένα τραυματισμένο ψάρι ή γαρίδα, ότι είναι πληγωμένο στα πλάγια, από δαγκώματα.

haybusa-v3-flash-eging-side

Οι κυνηγοί, όπως τα καλαμάρια αρέσκονται να κυνηγούνε τα τραυματισμένα ψάρια, διότι είναι μια εύκολη λεία. Έτσι ορμούν χωρίς δισταγμό και αρπάζονται πολύ εύκολα στα αρπάδια της καλαμαριέρας Hayabusa V3 flash.
Εκτός από αυτόν τον μοναδικό χρωματισμό, το V3, διαθέτουν στην πάνω άκρη της ουράς τους ένα ξεχωριστό σχηματισμό σαν λέπι, από φίλντισι.

hayabusa-arpadia-v3flash-eging

Είναι ένα ακόμη σημείο που φαίνεται σαν τραυματισμός, γιατί πολύ συχνά τα ψάρια χάνουν λέπια κοντά στην ουρά τους από επιθέσεις αρπακτικών. Το βαρίδι τους είναι υδροδυναμικό, έχει δύο τρύπες μπροστά για να κρεμάμε πρόσθετα βάρη και χαρίζει μια πολύ απαλή και αργή κίνηση βυθίσματος στην Hayabusa V3 flash, με ρυθμό 3,2 sec/m.

eging-hayabusa-head-carp-matchfishing.gr

Oι Hayabusa V3 flash έχουν δύο στεφάνια με κοφτερές ακίδες, κυκλοφορούνε σε μεγέθη από 2,5-3-3,5 egi με βάρος από 11, 14,5, 19 γρ. Υπάρχουν 3 μοντέλα που εκπέμπουν στο φάσμα uv, 3 μοντέλα με φωσφορούχο σώμα, και τα υπόλοιπα με αποχρώσεις του κόκκινου, μωβ, πράσινου, μπλε και ροζ.

hayabusa-jigs

Οι καλαμαριέρες V3 flash της Ιαπωνικής Hayabusa είναι επίσης πάρα πολύ προσιτές στην τιμή τους, για όλα αυτά που προσφέρουν : ποιότητα, αντοχή στον χρόνο και πολύ καλά αποτελέσματα στην τεχνική του Eging.

squis-jig-hayabusa-eging

Στα περισσότερα ψαρέματα eging που κάναμε με τις καλαμαριέρες της Hayabusa, χρησιμοποιήσαμε τα μοντέλα με τον φωτισμό UV, και τα μοντέλα με το φωσφορούχο σώμα, διότι τα νερά ήταν σκοτεινά, βαθιά και χρειαζόμασταν κάτι το επιπλέον στην προσέλκυση των καλαμαριών. Έχουμε πιάσει καλαμάρια με όλη την γκάμα από τις καλαμαριέρες Hayabusa, οπότε η επιλογή είναι δική σας.

 

hayabusa-squid-eging-geo

Για περισσότερες πληροφορίες:

Σμαρώ Καλαιτζή & ΣΙΑ ΟΕ

τηλ 2310569455

www.skalaitzi.com

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

 


© Copyright:  Τα άρθρα , τα κείμενα , οι φωτογραφίες, και τα βίντεο που παρουσιάζονται στο περιοδικό www.magfishing.gr αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε συντάκτη, αρθρογράφου και φωτογράφου,  που δημοσιεύει εδώ, και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του www.magfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.

Το magfishing.gr συνεργάζεται με το Psarema.grHostPlus ltd

 

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

Please publish modules in offcanvas position.